Een reis door Zuid Australië

rondreis Zuid Australië

Zit jij te denken aan een reis door Zuid Australië? Een rondreis Zuid Australië maak je misschien maar één keer omdat het zo ver weg ligt. Alle reden dus om dit goed aan te pakken. Lees je goed in over de bezienswaardigheden in het zuiden zodat je tijdens je reis weet wat de mooiste plekken zijn. Van trendy steden en rotskusten tot berglandschappen en wilde dieren… Dit wordt een rondreis om niet gauw te vergeten!   

  1. In de grootste stad van het land ervaar je het echte stadsleven. Sydney is ondanks de drukte toch een relaxte stad waar iedereen het rustig aan doet. Een leuke manier om de stad te verkennen is met een fietstocht, lekker op de Nederlandse manier! Ga met de fiets zeker langs de Harbour Bridge, het Sydney Opera House en Bondi Beach! 
  1. De Blue Mountains ligt als het ware in de achtertuin van Sydney. Deze grote bergketen bereik je op korte afstand van het stadscentrum en je komt hier in een totaal andere wereld terecht. Tijdens een hike kom je ongerepte berglandschappen tegen die je zeker op camera wilt vastleggen! 
  1. Great Ocean Road is één van de mooiste autoroutes van Australië en misschien wel ter wereld! De autoweg langs de zuidkust brengt je naar de mooiste plekken. Onderweg kom je fantastische uitzichten over zee tegen zoals bij de Twelve Apostles. Dit zijn gigantische rotsblokken die boven het zeeoppervlak uitsteken. 
  1. Bezoek ook zeker Jervis Bay tijdens je reis. Hier kun je veel recreatieve activiteiten ondernemen, zoals watersporten, mountainbiken en wandelen door de natuur. Het hoogtepunt van een bezoek aan Jervis Bay is een boottocht op zee. Je kunt dan namelijk walvissen van héél dichtbij spotten. Het is een fantastisch moment wanneer naast de boot een grote walvis boven het water uitkomt. 
  1. Melbourne is de tweede stad van Australië. De stad is erg sfeervol en vooral trendy met skybars, kunstgalerijen, stadsparken, boetiekwinkels en openluchtbioscopen. Een goede tip is om naar de Eureka Tower te gaan, omdat je hier vanaf het Sky Deck een geweldig uitzicht over Melbourne hebt. Ook een boottocht over de Yarra River behoort tot de opties. 
  1. De pure, ongerepte natuur van Australië vind je onder andere in Grampians National Park. Loop één van de vele wandelroutes en bezoek The Balconies, een geweldig uitzichtpunt over de bergen. Tijdens je wandeling kun je zomaar koala’s en kangoeroes tegen het lijf lopen. Gaaf! 
  1. Vlak voor de zuidkust ligt Kangaroo Island. Op dit eiland leven veel kangoeroes, vandaar dat het eiland ernaar is vernoemd. Bekijk op het eiland ook zeker de Remarkable Rocks, een groep unieke rotsformaties. Ook duiken is bij de Kangaroo Island populair!  
  1. Adelaide staat bekend als een hele levendig stad waar altijd iets te doen is. Je kunt er goed winkelen, er worden veel festivals georganiseerd, musea bezoeken, naar het strand gaan en in de omgeving wijnstreken bezoeken. 
rondreis Zuid Australië

Ook indrukwekkend: de westkust!

De zuidkust is enorm populair en je zult de toeristische plekken moeten delen met andere reizigers. Tijdens een rondreis West Australië ervaar je veel meer rust omdat deze kant minder bekend is onder het grote publiek. De westkust heeft fantastische natuurplekken waar je je alleen op de wereld voelt! 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *