De tofste hotspots in Zeeland

vlindertuin

Lekker op vakantie in eigen land is altijd een goed idee. En een huisje Nederland huren is zo gedaan. Twijfel jij nog waar in Nederland je naartoe wilt? Dan kunnen we je Zeeland zeker aanraden. Het is een gezellige vakantiebestemming met strand, natuur en steden. En er is genoeg te beleven. Van luxe vakantiehuizen tot unieke slaaplocaties. Misschien wist jij dat allang en was je al van plan om naar Zeeland te gaan. Ook dan is het leuk om nieuwe dingen te ontdekken. Daarom zetten wij de tofste hotspots van Zeeland voor je op een rij.

Tropical Zoo en Vlindertuin

Berkenhof’s Tropical Zoo en Vlindertuin is een van de grootste vlindertuinen van Nederland. Naast prachtige vlinders, is er ook een grote hoeveelheid aan vogels en tropische planten die zeker de moeite waard zijn om te bezichtigen. Kom je speciaal voor de vlinders, dan is het trouwens het best of langs te gaan in het voorjaar, de zomer of de herfst. In de winter zijn de gevleugelde beestje namelijk niet zo actief.

De Jurassic coast van Nederland

Cadzand-Bad wordt ook wel de Jurassic coast van Nederland genoemd. Je kunt op dit Zeeuwse strand namelijk nog steeds haaientanden van miljoenen jaren geleden vinden, evenals fossiele schelpen en roggentanden. Hoe gaaf is het om hier je eigen prehistorische vakantie souvenir te vinden? Ben je iemand die vaker aan paleontologische zoektochten doet? Bezoek dan ook eens het Zeeuwse strand Kaloot, waar je naast tanden en fossielen zelfs kans maakt om prehistorische botten te vinden.

De grootste reptielenzoo van Nederland

Ooit was het een opvangtehuis voor reptielen en andere tropische dieren, nu is Iguana Reptielenzoo in Vlissingen de grootste reptielenzoo van Nederland. Je vind er levende reptielen, amfibieën en zelfs insecten uit de hele wereld. Veelal gered van verwaarlozing of afkomstig uit onderschepte ladingen met illegale dieren. Hier worden ze gelukkig goed verzorgd en kun jij ze komen bewonderen.

reptielen zoo

Zeehonden spotten op de Westerschelde

Ben je in Zeeland, dan wil je natuurlijk ook zeehondjes zien. Hiervoor moet je naar het natuurgebied de Hooge Platen en de Bol in de Westerschelde. Er leeft hier een groep van ongeveer dertig zeehonden, zowel grijze als gewone zeehonden. Vanaf twee uur voordat het eb is maak je kans om de dieren te bewonderen vanaf de Dijk. Later kun je er ook vogels spotten, wanneer zij hun maaltijd vinden in schelpdieren en andere beestjes op de drooggelegde zandplaten tijdens laagwater.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *