De beste vakantiebestemmingen in Zuid-Frankrijk

Wellicht ken je de kust van Zuid-Frankrijk vanwege de stylish strandclubs, de luxe boutiques en luxe restaurants in blitse steden zoals Nice, Monaco en Saint-Tropez. Maar naast de Franse Rivièra, bezoek je Zuid-Frankrijk ook vanwege de charme en historie die je kan vinden in het zonovergoten gebied van de Provence. In dit artikel nemen we je mee naar het magische middeleeuwse stadje Arles, de plek waar schilder Vincent van Gogh een groot deel van zijn kunst creëerde.

Bezoek de Romeinse ruïnes van Arles

Arles heeft veel Romeinse ruïnes in de stad en biedt je een geweldige kans om archeologische vindplaatsen te ontdekken zonder de enorme drukte die je normaal gesproken in Italië zou tegenkomen. Neem bijvoorbeeld kijkje in het amfitheater, de ovalen arena waar de oude bevolking 400 jaar geleden werd vermaakt door gladiatoren en wagenrennen.

Proef de natuur in het nationale park van Camargue

Op slechts enkele kilometers afstand van het stadje Arles, vind je een parel aan natuur van meer dan 200.000 hectare in het regionale natuurpark Camargue. Gelegen tussen de Middellandse Zee en de rivier de Rhône, bezoek je onder meer zoutwatervlakten, meren en moerrassen.

Beleef de Vincent van Gogh tour

Toen Vincent van Gogh 1888 naar Arles kwam, woonde hij hier slechts een jaar, in een tijd dat zijn geestelijke gezondheid sterk achteruitging. Echter voltooide hij in deze tijd juist enkele van zijn meest geprezen schilderijen, zoals het nachtcafé en de stoel van Van Gogh. Als kunstliefhebber mag je beslist geen bezoek missen aan het Van Gogh museum in Arles.

Ben je op zoek naar de mooiste accommodaties in de omgeving van de Provence? Zoek dan eens op Vakantiehuizen Zuid-Frankrijk en ontdek het aanbod van luxe vakantiewoningen die jou een uitmuntende vakantie zullen garanderen!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *